Ruim 28 jaar een begrip

Toen op Donderdag 12 december 1991 de deuren van Rockcafe Backstage open gingen voor het publiek hadden wij geen idee hoe dit avontuur zou verlopen. In de eerste maanden bouwden we gestaag aan een vaste-klantenbestand waarvan een aantal nu nog zeer regelmatig aan de bar vertoeft !

Behalve een café waar stevige muziek wordt gedraaid, is Backstage ook een ontmoetingsplek voor vrienden en vriendinnen, opstapplaats voor diverse festivals en verzamelpunt voor andere uitjes en stapavonden.

 

Vele honderden live bands hebben in Backstage opgetreden, van lokaal en kortstondig tot internationaal en wereldfaam....

 

Zo was het optreden in 1998 van Skyclad een van de hoogtepunten en het jaarlijkse Hi-On Maiden weekend (UK) staat al jaren vast in de live agenda van Backstage.

 

In de loop der jaren is Rockcafe Backstage uitgegroeid tot een van de bekendste Metalcafe's in Nederland. Live bands zijn een belangrijke activiteit, de 4 daagsefeesten in juli zijn altijd een week lang feest met oude en nieuwe gezichten en de vele andere activiteiten worden goed bezocht en gewaardeerd.

We noemen de Kerstbingo, de CD Top 50, de Muziek-Quiz avonden en de kroegverjaardag. Onder het genot van een heerlijk vers getapt pilsje of Hoegaarden is het altijd weer leuk om mee te doen.


Darten is ook een belangrijk onderdeel van Backstage en de huidige 3 teams draaien leuk mee in de verschillende divisies van de competitie. Mocht je als team een locatie zoeken, Backstage heeft nog plek voor nieuwe dartteams.

 

Op tap zijn verkrijgbaar: Jupiler, Hertog Jan en Hoegaarden, regelmatig een wisselbier (bv Bokbier, Leffe Blond, Cornet of Palm) en natuurlijk zijn er diverse bieren op fles verkrijgbaar (o.a Dommelsch, DAB, Leffe bruin en tripel, Duvel etc.)

Grote hit is het flesje Dommelsch voor € 2,00. Maar natuurlijk schenken wij ook koffie, thee, frisdrank en diverse likeuren en whisky's !

 

Backstage is een thuishaven voor menig metalliefhebber, de nieuwste CD's kun je hier beluisteren en discussiëren over voetbal, concerten en bandwisselingen.

 

Heb je een feestje? Bespreek de mogelijkheden met Astrid; van losse bonnen tot hele fusten. Zaalhuur is gratis, je betaald alleen de drankjes.

 

Wij zijn trots op wat we gepresteerd hebben, samen met onze klanten.

Elk jaar vieren we mid december de kroegverjaardag met een leuke coverband. In 2016 hebben we ons 25 jarig jubileum gevierd ! Wat een feestmaand....Optredens van de Van Halen coverband 5150, System Pilot, Thrashcan, Diggeth en nog veel meer. Leuk om 'oude' bekenden weer te zien, herinneringen ophalen en er zijn zeker nieuwe gemaakt !

 

Op onze FB pagina onder foto's een uitgebreide verzameling: https://www.facebook.com/Backstagerockcafe/

 

We danken dan ook al onze vaste en trouwe klanten maar ook de 'nieuwe' klanten die hopelijk snel 'vaste' klanten worden.

 

Kom gerust eens naar binnen,

We heten je van harte welkom !